OVER DE VOORSTELLING

SMILLEGER ROET - MUZIEKTHEATER

Over het muziektheaterproject: ‘Smillegerroet’

 

De voorstelling ‘Smillegerroet’ werd in opdracht van De Historische Vereniging Smilde en CRAS geschreven in het kader van ‘De Culturele Hoofdstad’ Drenthe 2019 – 2020. Het project: ‘Smillegerroet’ is een muziektheatervoorstelling die in combinatie met een aantal vertellingen ‘op locatie de geschiedenis op verschillende wijzen onder de aandacht brengt. Het project is ‘voor’ en ‘door’ de ‘Smillegers’, maar is zeker toegankelijk voor alle ‘vreemdelingen’ die geïnteresseerd zijn.

 

Verwachtte uitvoerdata:

Mei – Juni 2020

 

Spelers

Wout van der Velde, Janny Oortman, Herma Hendriks, Hans v.d. Laan, Diete Kits, Anja Eggens, Marjan Wienen, Quinta Hoogeveen, Marga Haveman, Dina Radix, Wilma Noorda, Bertha Hoogeveen, Vera Hofstee.


Verder werken mee

Klaas Vos, Wietse de Jong, Luit Trip, Jan Koerts, Harm Hoeks, Hendrik Snippe, Hans Meijer, W.J. Bosma, Marieke Snippe, Marije Snippe, Ria Roseboom, Melanie Heresdijk, Fabiene Heresdijk, Gwen Heresdijk, Tineke Drenthen, Geet Oosting, Anneke Koops, Dina Steenge, Judith Volker, Hilda van Dijk, Alie Koskamp, Sanne Hofstee, Marieke Snippe en  wie er allemaal nog volgt......


Productieleiding:

Rob Tuijt

 

Artistieke leiding

Bart van Mulkom

 

Muziek

Nienke en John Geuzinge -  Havinga

 

Decor

Jan Vermeulen

 

Kledingontwerp

Volgt

 

Tekst en regie

Bart van Mulkom (Splinter&deWinter)

Uit Smillegerroet


Ik ben een vreemdeling, zoals iedereen eigenlijk een vreemdeling is. Wie dieper steekt in de geschiedenis vindt altijd wel een afwijking. Misschien ben ik geen vreemdeling, maar een bezoeker. Een soort gastarbeider die tijdelijk meebouwt aan de geschiedenis van een streek. Misschien ben ik gevlucht en ben ik terecht gekomen in een land vol vreemdelingen. Een vreemdeling die zich nestelt en vermengt, van generatie tot generatie. Hij verschiet van kleur en van taal, totdat niemand meer weet dat ik ooit een vreemdeling was.